Noul prefect de Suceava, Alexandru Moldovan vrea reconstituirea încrederii cetățenilor în instituțiile și autoritățile administrației publice locale. El își dorește reinstaurarea meritocrației în ocuparea funcțiilor de conducere


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, sâmbătă, la învestirea sa în funcție că este o onoare și o responsabilitate uriașă pentru un funcționar public să ajungă prefect al județului.

El a anunțat că unul dintre obiective sale este reconstituirea încrederii cetățenilor în instituțiile și autoritățile administrației publice locale.

„Acest aspect va constitui o preocupare zilnică a mandatului meu de prefect. Din această perspectivă voi acționa cu fermitate în realizarea obiectivelor propuse în Programul de guvernare și sper să am ajutorul dumneavoastră, atât al conducătorilor serviciilor deconcentrate cât și a primarilor și președintelui Consiliului Județean”, a spus Moldovan.

El a constatat că în prezent serviciile publice nu aduc satisfacție deplină nici persoanelor care lucrează în aceste servicii și nici persoanelor care apelează la acestea, remarcând însă că progresele în administrația publică din ultimii 15 ani nu pot fi negate, dar că se constată unele regrese în ceea ce privește calitatea actului serviciului public.

„Deși toți constatăm unele nemulțumiri, birourile și sertarele sunt pline cu studii de impact, cu studii de analiză, care arată cum și în ce mod s-ar putea îmbunătăți serviciile publice”, a spus Moldovan.

Noul prefect consideră că va trebui analizate cu claritate toate problemele pe care toate instituțiile și autoritățile publice le au, fără a nega și fără a ascunde unele lucruri, și să se  propună soluții viabile și, mai important, să și fie puse în practică.

El a mai declarat că dintre obiectivele principale pe care și le dorește să le realizeze împreună cu cei prezenți este revigorarea serviciilor publice, pentru a determina întoarcerea serviciilor publice cu fața către adevărata lor menire care este servirea beneficiarului real care este cetățeanul.

El a mai spus că își dorește reinstaurarea meritocrației în ocuparea funcțiilor de conducere.

Instalarea noului prefect al județului Dl Alexandru Moldovan începe la ora 11

Gepostet von NewsBucovina.ro am Samstag, 7. Dezember 2019

„Una dintre preocupări va fi încurajarea accesării fondurilor comunitare, absolut necesare dacă dorim să dezvoltăm localitățile și județul Suceava”, a mai spus Moldovan.

El mai vrea ca autoritățile publice locale să devină un partener serios al mediului de afaceri astfel încât orice investitor care dorește să investească în județul Suceava să fie bine primit.

Prefectul a mai solciitat și o nouă abordare față de cetățean, artând că celor care vin cu inițiative în diverse domenii să li se acorde considerația cuvenită.

Alexandru Moldovan a mulțumit în final fostului prefect Mirela Adomnicăi pentru colaborarea pe care au avut-o și a mulțumit foștilor colegi din Consiliul Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de