Primul demnitar din Primăria Suceava care recunoaște că sistemul centralizat de încălzire din municipiu e perimat și nu va mai rezista mai mult de trei ani. Viceprimarul Marian Andronache spune că lucrurile nu trebuiau să ajungă aici și e nevoie de soluții


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache, a recunoscut, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că sistemul centralizat de încălzire al Sucevei e unul perimat și că e nevoie de soluții pentru asigurarea încălzirii locuințelor din municipiu.

„E un sistem perimat. Eu cred că nu va mai rezista doi-trei ani. Trebuie să ne gândim la soluții”, a spus viceprimarul Sucevei.

El a arătat că între soluții ar putea fi chiar și acele discuții cu achiziția de centrale de apartament pentru familiile care nu-și permit să și le cumpere, dar altfel gândit față de proiectul lansat de deputatul Alexandru Băișanu.

Andronache a spus că la Buzău se intenționează implementarea unui asemenea proiect și că se va interesa despre modul în care este realizat.

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache nu mai este de acord cu incalzirea centralizata din Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 9. Dezember 2019

„Lucrurile astea nu trebuiau să ajungă aici. Trebuiau de mult tranșate. Asta e, nu avem ce face. Era greu, poate, în acel an, dar până la urmă fiecare încerca să-și rezolve situația”, a spus viceprimarul.

El a amintit că în anul 1998 la Baia Mare s-a terminat cu încălzirea centralizată.

„A fost un an-doi o problemă, după care lucrurile merg perfect acolo”, a arătat Andronache.

El spune că prin renunțarea la sistemul centralizat de încălzire nu se mai îngroapă bani în reparații și în modernizarea atâtor puncte termice și rețele de distribuție.

„Acestea trebuie conservate pentru că poți să ajungi la un moment dat să le refolosești. Trebuie să ai o alternativă”, a spus viceprimarul.

El consideră că în condițiile în care municipalitatea nu are fonduri pentru altfel de investiții necesare, îngroapă banii în reparații de rețele termice.

„Nici să le modernizezi când tu nu ai bani pentru a face altceva, niște investiții care sunt mai rentabile pentru momentul respectiv”, a conchis Andronache. (N.B.)


Intră acum și în grupul de