Flutur, după discuții cu reprezentanții Transgaz, a constatat că „a fost doar o poveste” implicarea fostei guvernări în construcția magistralei de gaz spre Vatra Dornei: Mă voi implica pentru accelerarea procedurilor și vom recupera timpul pierdut


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marți, la Consiliul Județean Suceava, o întâlnire, în prezența prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, cu reprezentanții Transgaz ce a vizat stadiul proiectului construcției magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

„Am dorit să fim informați despre stadiul elaborării actelor normative necesare pentru demararea lucrărilor magistralei de gaz metan, pe o distanță de 27 kilometri”, a spus Flutur.

El a arătat că deși, în septembrie, reprezentanții fostei puteri spuneau că Hotărârile de Guvern pentru scoaterea din circuitul forestier și agricol ale suprafețelor de teren pe care urmează să fie construită magistrala sunt finalizate, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Potrivit președintelui Flutur, pentru scoaterea din circuitul forestier , documentele sunt în verificare la Garda Forestieră Suceava, urmând a fi transmise la Ministerul Mediului, Departamentul Păduri, și apoi începută procedura pentru emiterea Hotărârii de Guvern.

El a adăugat că pentru terenurile agricole pe unde urmează să treacă conducta, acestea trebuie scoase din circuitul agricol, APIA urmând să facă o situație cu privire la subvențiile achitate pe aceste terenuri. „Aceste documente nu sunt finalizate. Urmează ca Transgaz să obțină de la Ministerul Agriculturii un document de scoatere a terenurilor din circuitul agricol”, a spus Flutur.

El a menționat că tot marți a avut discuții și cu miniștrii Mediului și Agriculturii pe care i-a rugat să grăbească procedurile mai ales că Transgaz a scos la licitație lucrarea și a fost desemnată câștigătoare o firmă din județul Mureș.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că a solicitat ministrului Economiei să includă în bugetul pentru anul 2020 fonduri pentru realizarea acestei investiții.

„Am sperat că lucrurile sunt mai avansate după cum ne asigurau unii susținători ai vechii guvernări, dar se dovedește că a fost doar o poveste.Am dorit să informez opinia publică cu privire la stadiul real în care se găsește acest proiect.Totodată doresc să asigur populația că mă voi implica pentru accelerarea procedurilor și vom recupera timpul pierdut”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de