Autostrada Nordului va fi realizată etapizat, începând cu construcția centurilor ocolitoare de pe traseu. Flutur: Specialiști ai CNAIR vin la Suceava pentru a discuta concret realizarea centurilor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, după discuții cu noul director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, că Autostrada Nordului, Suceava-Dej-Satu Mare, va fi realizată etapizat, începând cu șoselele ocolitoare de pe traseu.

„În ceea ce privește Autostrada Nordului Suceava – Dej – Satu Mare a fost prezentată etapizarea proiectului și tratarea în primă fază a centurilor ocolitoare de pe traseu: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei. Acum se discută despre transferarea unor bani de la POIM la POR pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialiști din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a declarat în mai multe rânduri că în România ar trebui aplicat modelul polonez de construcție de autostrăzi, arătând că aceștia au realizat centuri ocolitoare la profil de autostradă cu fonduri europene, iar aceste sectoare de drum au fost apoi legate cu tronsoane de autostradă prin proiecte cu finanțare națională.

De menționat este că la discuțiile cu directorul general al CNAIR a participat și directorul DRDP Iași, Ovidiu Laicu, căruia președintele Gheorghe Flutur i-a solicitat modernizarea DN2 pe tronsonul Grănicești – Vama Siret, modernizarea unor porțiuni din DN 17 Suceava – Vatra Dornei, modernizarea DN Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Sus, modernizarea DN Adâncata – Zvorâștea, Rădăuți – Gălănești, Sadova – trei Movile – Ciumârna, precum și investiții în sensuri giratorii.

„Am solicitat ca aceste întâlniri să aibă loc periodic și la ele să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean, șefi de instituții deconcentrate pentru a găsi cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru rezolvarea problemelor. În ultimii ani Consiliul Județean a fost fugărit de la aceste întâlniri și cred că județul a avut de pierdut”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de