Platoul imagistic al Policlinicii Bethesda completat cu noi aparate performante între care și un RMN deschis pentru copii și persoane ce suferă de claustrofobie. Ștefan Pușcașu: Serviciile noastre sunt complementare celor din unităţile de stat şi contribuim împreună la situarea în top a judeţului Suceava în privinţa serviciilor medicale

Managerul Policlinicii private Bethesda, medicul chirurg Ştefan Puşcaşu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că platoul imagistic al acestei unităţi sanitare a fost completat cu aparatură medicală performantă, de ultimă generaţie, printr-un proiect cu finanţare din fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro.

El a spus că platoul imagistic al Policlinicii Bethesda Suceava dispune în prezent de două aparate Computer Tomograf, două aparate RMN(Rezonanţă Magnetică Nucleară), din care unul deschis, destinat investigaţiilor imagistice în cazul copiilor şi persoanelor care suferă de claustrofobie, un aparat pentru efectuarea mamografiilor digitale cu tomosinteză, de două echipamente de radiologie digitale, de aparate echograf, dar şi de un echocardiograf pentru realizarea cu succes a investigaţiilor cardiovasculare.

Medicul Ştefan Puşcaşu  a spus că serviciile medicale oferite la Policlinica Bethesda sunt complementare celor din unităţile medicale de stat şi contribuie împreună cu acestea la situarea în top a judeţului Suceava în privinţa serviciilor medicale acordate populaţiei din judeţul Suceava şi din judeţele limitrofe.

Managerul Policlinicii Bethesda Suceava consideră că absorbţia fondurilor europene reprezintă o normalitate, în condiţiile în care şi România este unul dintre contributorii la bugetul Uniunii Europene.

Medicul Ştefan Puşcaşu a apreciat poziţia actualului ministru al Sănătăţii “faţă de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar, faţă de rezidenţi” arătând că ar fi de dorit ca în timpul efectuării Rezidenţiatului medicii să poată obţine competenţele specifice specialităţii în care se pregătesc.

“După ce faci o facultate timp de şase ani, alţi cinci ani de rezidenţiat, trebuie să mai efectuezi alte stagii pentru a dobândi competenţe. Pentru ce mai faci specialitatea? El( n.r. medicul radiolog) nu poate să mai dea un rezultat la CT, deşi este absolvent de specialitate de cinci ani”, a explicat Puşcaşu adăugând că şi acesta este unul dintre motivele pentru care unii medici specialişti preferă să profeseze în alte ţări.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinaru, a apreciat că orice investiţie în domeniul sănătăţii este benefică, iar creşterea numărului de servicii medicale oferite cetăţenilor poate conduce la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei judeţului Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că medicul sucevean Ştefan Puşcaşu este unul dintre “pionierii anilor `90”, care a avut curajul să investească în medicină, în mediul privat.

“Astăzi am venit aici în semn de respect pentru dumnealui şi pentru mediul privat”, a spus Flutur.

El a subliniat că este importantă încurajarea investiţiilor în sănătate, indiferent dacă acestea sunt realizate în mediul privat sau în unităţile sanitare de stat.

(L.B.)

loading...