Primarul Sucevei a semnat contractul de execuție pentru amenajarea Zonei de Agrement de pe râul Suceava. Noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, luni dimineața, contractul de  execuție pentru  proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava” prin care se va amenaja o zonă de agrement în lunca râului Suceava.

Contractul de execuție a fost semnat cu asocierea formată din societățile sucevene General Construct  și Art Peisaj, care au câștigat licitația.

Contactul  este în valoare  de 16.264.015,87 de lei, iar termenul de realizare este 22 de luni de la semnarea contractului.

Primarul Ion Lungu a declarat pentru News Bucovina că sunt foarte mari șanse ca proiectul să fie realizat într-un timp mai scurt decât cel prevăzut în contract.

El a spus că atunci când firma General Construct a lucrat pentru proiecte ale municipalității a dovedit forță și implicare și a finalizat cu mult mai repede investițiile respective.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru bicicliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.

Amintim că viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava (T.B.)


Intră acum și în grupul de