Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru modernizarea sistemelor de apă din județul Suceava. Flutur: Este o zi istorică pentru județul Suceava. E cel mai mare contract din ultimii 30 de ani, de aproape un sfert de miliard de euro, un pas important pentru civilizație și confortul sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, luni,  la Ministerul Fondurilor Europene proiectul de extindere și modernizarea sistemelor de apă potabilă și apă uzată în județul Suceava în valoare de 234,7 de milioane de euro de care vor beneficia peste 220.000 de suceveni.

„Astăzi, 16 decembrie, este o zi istorică pentru județul Suceava. A fost semnat cel mai mare proiect al județului din ultimii 30 de ani,  de aproape un sfert de miliard de euro, fonduri europene”, a spus Flutur.

El a arătat că proiectul a fost inițiat în urmă cu cinci ani și că acum a prins viață.

Președintele Gheorghe Flutur a subliniat că proiectul se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30 la sută din populația județului din 14 localități, respectiv în localitățile: Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca, și Mitocu Dragomirnei.

El a arătat că prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita patru stații.

În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că în ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri.

De asemenea se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate.

Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc

Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că în februarie 2020 vor fi scoase la licitație primele contracte de execuție.

Vor fi 21 de contracte de lucrări care vor fi gestionate de operatorul regional ACET Suceava, urmând ca proiectul să fie implementat în decurs de patru ani.

Prin acest proiect va crește considerabil gradul de conectare a populației județului Suceava la rețelele de apă și canalizare, a spus președintele Flutur.

„Este un pas important pentru civilizație și confortul sucevenilor”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de