Investiţii de aproape 26 milioane de lei vor fi realizate în Moldova de E.ON Gaz Distribuţie

Deşi este un an de criză, investiţiile în reabilitarea şi modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă un obiectiv major al companiei E.ON Gaz Distribuţie S.A. ”Acestea sunt absolut necesare pentru stabilizarea şi îmbunătăţirea securităţii alimentării cu gaze şi a operării sistemului de distribuţie în condiţii de securitate. În actualul context, E.ON Gaz Distribuţie face eforturi pentru continuarea programului de investiţii demarat după privatizare şi care presupune reabilitarea şi modernizarea unei părţi semnificative de reţea”, precizează Corneliu Zaiţ, Responsabil PR Regional Departament Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România.

Astfel, în Moldova, E.ON Gaz Distribuţie îşi propune să modernizeze anul acesta sistemul de distribuţie a gazelor naturale prin înlocuirea de conducte şi branşamente în lungime de aproximativ 70 de km cu conducte şi branşamente noi din polietilenă, cu o rezistenţă şi durată de viaţa superioare. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la peste 20 milioane de lei.

Printre cele mai importante lucrări de investiţii din acest an se număr înlocuirea de conducte şi branşamente pe o lungime de peste 9 km în cartierul Bistriţa Lac din municipiul Bacău, reabilitarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4,6 km în cartierul Marchian şi zona centrală din municipiul Botoşani, înlocuirea de conducte şi branşamente pe o lungime de peste 2 km pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, în municipiul Iaşi, pe strada Aeroportului, se vor înlocui conducte şi branşamente pe o lungime de peste 2 km, reabilitarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4 km în municipiul Suceava.

Totodată, E.ON Gaz Distribuţie îşi propune să realizeze protecţia catodică a circa 237 de km de conducte de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Neamţ, Bacău şi Botoşani. Această soluţie tehnică modernă protejează conductele de oţel conferindu-le siguranţă sporită în exploatare şi prelungeşte semnificativ durata de viaţă a acestora. Valoarea acestor investiţii se ridică la peste 1,8 milioane de lei.

„O lucrare importantă, ce a fost finalizată de curând, s-a desfăşurat în localitatea Şerbăneşti, din judeţul Bacău şi a constat în protejarea catodică a aproximativ 44 km de conducte.

De asemenea, în vederea asigurării alimentării cu gaze naturale la standarde calitative ridicate programul de investiţii al E.ON Gaz Distribuţie în Moldova cuprinde şi amplasarea de noi Staţii de Reglare şi Măsurare (SRM) şi modernizarea unor staţii existente în judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ şi Bacău. Investiţiile vizează un număr total de 35 Staţii de Reglare şi Măsurare, iar valoarea acestor investiţii depăşeşte 4 milioane de lei”, mai precizează Corneliu Zaiţ cu menţiunea că, prin intermediul planurilor de investiţii, E.ON Gaz Distribuţie urmăreşte atingerea standardelor europene de siguranţă şi calitate a serviciilor şi în România.

loading...