Un tânăr din Ostra a fost reținut după ce a fost reclamat de propria soră că a condus băut și fără permis

Un tânăr de 19 ani, din comuna Ostra, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni rutiere.

Acesta a fost identificat cu ajutorul surorii sale de 20 de ani, care, luni, a anunțat poliția despre faptul că, fratele ei, a luat cheile autoturismului său, parcat în fața locuinței și a plecat, deși nu posedă permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în dimineața zilei de 23.12.2019, în jurul orei 04.00-05.00, tânărul aflat sub influența băuturilor alcoolice a sustras cheile autoturismul sorei sale și a plecat pe raza comunei Ostra.

Ulterior, în jurul orei 08.10, acesta a revenit cu autoturismul la domiciliu, fiind identificat de poliție imediat ce a parcat autoturismul în fața locuinței sale.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, tânărul de 19 ani fiind reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

loading...