Primarul Ion Lungu asigură că sucevenii vor avea căldură la iarnă


Intră acum și în grupul de

Pentru ca sucevenii să beneficieze în sezonul rece de agent termic produs de Termica SA, este necesară achiziţionarea a 75.000 de tone de cărbune, în condiţiile în care societatea de termoficare are în depozite doar 23.000 de tone de cărbune, necesarul pentru o lună de iarnă, şi 4000 de tone de păcură. În acest sens, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Termica a angajat de la o bancă un credit în valoare de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea cărbunelui necesar funcţionării pe perioada iernii.

Edilul-şef sucevean a arătat că faţă de anul trecut când cărbunele a fost achiziţionat cu 228 de dolari/tonă, în acest an preţul tonei de cărbune este cu 100 de dolari mai mic, fiind în jurul valorii de 117 dolari. „Vom avea căldură în această iarnă”, a spus Lungu, menţionând că municipalitatea face în continuare eforturi pentru eliminarea pierderilor din reţele prin înlocuirea conductelor magistrale.

Primăria Suceava va realiza şi o reglementare patrimonială între Primărie şi Termica în vederea stingerii datoriilor care se ridică la peste 70 de milioane de lei, urmând ca 155 de hectare de teren folosite în prezent de Termica SA şi care sunt în proprietatea Primăriei să fie transferate în proprietatea Termica SA pentru a se putea acoperi datorii de aproximativ 50 de milioane de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că soluţia în cazul termoficării în municipiu este construcţia unei noi centrale de cogenerare de înaltă performanţă motiv pentru care va cere consultantului Primăriei în acest domeniu să propună o soluţie pentru un parteneriat astfel încât în luna septembrie să înceapă procedurile pentru selectarea unei firme care să facă o asemenea investiţie care se ridică la 20-25 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de