Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat o ședință operativă în prima zi a anului. El a cerut reasigurări privind măsurile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și turiștilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Solicitarea, determinată de numărul mare de turiști care sunt în județ


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, miercuri, o ședință operativă, cu reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I., pentru a se reasigura că au fost luate toate măsurile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și turiștilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, reducerea numărului de accidente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

               Solicitarea a venit ca urmare a numărului mare de turiști care petrec sărbătorile de iarnă în județul Suceava, și care în următoarele zile se vor îndrepta spre casă, astfel încât este de așteptat ca valorile de trafic să crească, anunță Prefectura Suceava.

Prefectul județului Suceava a solicitat dispunerea de către structurile cu atribuții din cadrul I.P.J. Suceava a măsurilor necesare asigurării siguranței cetățenilor și gestionării corecte a provocărilor specifice sezonului rece, inclusiv acționarea în dispozitiv de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului, acționarea cu echipaje suplimentare din toate structurile de profil aflate în teren, și utilizarea, în scop de prevenire a accidentelor rutiere, a dispozitivelor radar din dotare la nivelul drumurilor naționale din județul Suceava.

În cadrul ședinței operative a fost subliniată importanța cooperării între toate structurile implicate în asigurarea unui climat de siguranță la nivelul județului, precum și informarea corectă a cetățenilor, în funcție de situațiile intervenite.

„Măsurile solicitate au menirea reducerii accidentelor rutiere, atât în zonele critice, cât și în cele frecventate de turiști, precum și de prevenire a evenimentelor cu consecințe negative specifice sezonului rece”, arată sursa citată.

Totodată, Prefectura Suceava roagă toți conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic.


Intră acum și în grupul de