Ninsoare abundentă și viscol puternic în zona de nord a județului Suceava. Circulația este afectată pe DN 2 și DN 17. Drumul județean DJ 291 Siret-Frătăuții Noi este închis pe o lungime de 14 kilometri//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Ninsoarea abundentă și viscolul puternic afectează duminică seara zona de nord a județului Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, fenomenele meteo produc probleme mai mari pe  DN 2 pe tronsonul Bălcăuți- Siret, și pe DN 17A Ratoș- Dornești.

Pe aceste tronsoane de drum acționează câte două sau chiar trei utilaje, inclusiv o Wola  pentru deblocarea traficului în caz de necesitate.

Pe drumurile naționale din județ se acționează pe toate sectoarele cu 34 de utilaje.

La această oră din cauza viscolului, drumul DJ 291 A Siret- Mușenița-Frătăuții Noi este închis circulației rutiere pe o lungime de 14 kilometri.

După încetarea viscolului se va interveni din nou.

Un utilaj de deszăpezire a trecut pe acest tronson de drum la ora 16:30 dar zapada s-a depus din nou din cauza viscolului puternic. Pe celelalte drumuri județene se intervine cu un număr de 30 utilaje.

Potrivit situației de la ora 19:00 se circula pe carosabil umed pe DN 17, DN 2E, DN 17 B și DN 18.

Pe DN 17 A este strat de zăpada frământata 0-1cm cu excepția sectorului între km 36 – km 39 unde este zăpadă frământata, viscolita, cu o grosime de 2-3 cm.

Pe DN 2 autospecialele de deszăpezire acționează în sistem tip „baterie” pentru lărgirea părții carosabile.

Prefectura Suceava mai arată că vremea nefavorabilă nu a afectat cursele de pe aeroportul Suceava.

Astfel, până la această oră au decolat cursele spre Bergamo-Milano si București-Otopeni și urmează să decoleze cursele spre Luton-Londra la 21.15 si București-Otopeni la 22.35


Intră acum și în grupul de