Vaccinarea gratuită împotriva HPV a început în această lună. Ministerul Sănătăţii a repartizat DSP Suceava o primă tranşă de 17 doze de vaccin


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat pentru NewsBucovina, că prima tranşă de vaccin împotriva Human Papilloma Virus(HPV), însumând 17 doze, a fost repartizată instituţiei sucevene.

Ea a explicat că numărul de doze de vaccin împotriva HPV corespunde solicitărilor făcute în anii 2017 şi 2018.

“Beneficiarele acestor doze sunt fetele pentru care a fost depusă solicitare de către părinţi/reprezentanţi legali la medicul de familie în intervalul 2017-2018”, a spus medicul Liliana Grădinariu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat într-un comunicat de presă, publicat în data de 15 noiembrie 2019, că vaccinarea gratuită antiHPV începe în luna ianuarie a anului 2020, prima tranşă, însumând 20 000 de doze, fiind deja distribuită direcţiilor de sănătate publică din ţară.

În comunicatul respectiv se preciza că Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2 100 000, în funcție de cerere şi derularea campaniei de vaccinare.

Conform sursei citate, vaccinarea gratuită antiHPV se realizează începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie, de această gratuitate urmând să beneficieze fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani pentru care s-a solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

Părinții pot cere informații medicilor de familie cu privire la vaccinarea antiHPV


Intră acum și în grupul de