Angela Zarojanu vizează funcția de viceprimar al Sucevei pentru a pune în aplicare proiecte pentru generația tânără: Am tot respectul și prețuirea pentru ei și îmi place să lucrez cu tinerii.// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PNL Angela Zarojanu a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că și-ar dori să fie aleasă, după alegerile locale din luna iunie viceprimar al municipiului pentru a pune în aplicare în special proiecte pentru generația tânără, dar a menționat că această dorință va putea fi realizată doar în funcție de rezultatul alegerilor locale.

Angela Zarojanu, care a fost subprefect al județului Suceava și a fost și viceprimar al municipiului Suceava în perioada 2004-2008, a spus că deși aparent pare că a ieșit din viața politică, ea este tot acolo, dar că și-a împărțit activitatea între administrația publică locală, Teatrul „Matei Vișniec” și activitatea socială.

Ea a apreciat că este un consilier local activ și cu rezultate foarte bune, că și-a pus energia și în sprijinirea activității teatrale, fiind în Consiliul de Administrație al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” care este la început de drum, dar că partea de suflet este cea privind responsabilitatea socială.

„Partea mea de suflet, responsabilitatea socială ocupă un mare loc”, a spus Zarojanu care a menționat că va continua această activitate cât va putea de mult.

Angela Zarojanu a mai spus că foarte multă lume se aștepta să fie numită subprefect după ce PNL a preluat guvernarea mai ales că a mai îndeplinit această funcție, dar ea a arătat că are alte planuri și că îi place foarte mult în administrația locală, chiar din postura de consilier local, pentru că intră în contact foarte mult cu oamenii și poate să să-i ajute mai mult.

Ea a precizat că a fost foarte activă în campania din urmă cu patru ani și că a făcut promisiuni către populație și că ceea ce a promis s-a și îndeplinit.

„Sunt bucuroasă că nu mi s-a propus postul de subprefect pentru că eram pusă într-o situație dificilă pentru că m-am angajat foarte mult în activitatea din comunitate, în administrația publică locală, încât mi s-ar fi părut că las aici problemele neterminate și mă apuc de altceva. Aici am niște proiecte, am niște angajamente. Mi-e bine așa cum este acum și mă pregătesc pentru alegerile locale”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a arătat că nu și-a pus problema să candideze la funcția de primar subliniind că actualul primar, Ion Lungu, este cotat foarte bine, dar că ar ținti o funcție de viceprimar.

„Mi-aș dori, vă spun cu toată sinceritatea , să fiu viceprimar. Dar aceasta depinde de rezultatele pe care le vom avea în alegeri, mai exact, de numărul de consilieri”, a spus Zarojanu.

Ea a apreciat că lista de consilieri locali PNL pentru alegerile locale nu va fi foarte mult schimbată, dar că vor fi totuși și nume noi, arătând că mai e nevoie și de tineri în Consiliul Local.

„Mă interesează foarte mult ce spune generația tânără din municipiul Suceava, persoanele între 25 și 40 de ani și familiile care au copii și mă interesează proiectele care s-au creionat deja în municipiul Suceava. Generația tânără trebuie promovată și ajutată. Am foarte mare încredere în tinerii din municipiul Suceava. Eu care îi cunosc, vă spun sincer, am tot respectul și prețuirea pentru ei și îmi place să lucrez cu tinerii. Mă ajută și pe mine personal pentru că știu exact ce gândesc, știu exact ce-și doresc și au un gen de energie pozitivă și ca să stea în Suceava trebuie să le dăm ceea ce au nevoie”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a amintit că în anul 2016 când s-a consultat cu generația tânără înaintea alegerilor locale aceștia i-au spus că nu au locuri de agrement unde să meargă cu copiii, iar ca răspuns la această solicitare s-a făcut Zona de agrement Tătărași și că acum urmează amenajarea Parcului Șipote și a Zonei de agrement pe râul Suceava.

Angela Zarojanu a spus că proiectul Zonei de agrement din Parcul Șipote a pornit de la cetățeni și că s-a conturat o investiție foarte frumoasă cu parc de agrement pentru copii, părinți și bunici, dar că acolo va fi amenajat și Orășelul Copiilor.

Ea a arătat că primarul Ion Lungu știe cum să fie realizate aceste proiecte dorite de suceveni și că este încrezătoare că electoratul îl va vota pentru încă un mandat de primar.

Zarojanu a explicat că proiecte majore ale municipalității au ajuns acum la maturitate și că sunt în implementare.

„Eu cu proiectele astea am pornit în 2016”, a spus Angela Zarojanu care a menționat că dacă nu va fi aleasă viceprimar va fi la fel de activă și din postura de consilier local.

„Dacă va fi, va fi, dacă nu, voi fi consilier local și la fel de activă”, a conchis Zarojanu.


Intră acum și în grupul de