Detaliile accidentului de la Șcheia dintre un tren și o autoutilitară. Persoana care și-a pierdut viața era un adolescent de 17 ani, care se deplasa în calitate de pasager


Intră acum și în grupul de

NewsBucovina revine cu detalii în cazul accidentului care a avut loc astăzi dimineața, în care o persoană a murit, iar o alta a fost grav rănită după ce o autoutilitară a fost lovită de locomotiva unui tren de călători la trecerea la nivel cu calea ferată în Șcheia.

Astfel, accidentul a avut loc în jurul orei 08:10. Pe lângă cele relatate anterior, mai adăugăm că la volanul autoutilitarei se afla un tânăr de 22 de ani din comuna Moara, iar în calitate de pasager era un alt tânăr de 17 ani.

Șoferul vehiculului circula pe un drum comunal neclasificat din comuna  Șcheia, având direcția de deplasare dinspre DN 17 către localitatea Sf. Ilie, iar la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere a intrat în coliziune cu trenul InterRegio Iași-Timișoara, care circula pe direcția Suceava-Gura Humorului. Partea carosabilă a drumului comunal era acoperită cu gheață.

În urma accidentului, pasagerul de 17 ani a murit pe loc, iar șoferul de 22 de ani a fost preluat de un echipaj medical de urgență SMURD C1 și transportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în urma evaluării medicale a fost diagnosticat cu: policontuzionat prin accident feroviar, TCC minor, contuzie toracică, fractură femur drept.

Conducătorul auto și mecanicul de tren au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, și vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de