Activitatea unei pensiuni din zona Vatra Dornei, suspendată de inspectorii sanitari. Unitatea de turism mai fusese sancţionată cu amendă şi în luna august


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni au dispus la începutul lunii ianuarie suspendarea activităţii unei pensiuni din zona Vatra Dornei  după ce au constatat că unitatea de turism nu a pus în aplicare măsurile stabilite de DSP Suceava la controlul efectuat în urma unei reclamaţii venite din partea turiştilor nemulţumiţi de condiţiile de cazare şi de serviciile de alimentaţie publică, în condiţiile în care unitatea respectivă mai fusese sancţionată cu amendă şi în luna august.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat pentru NewsBucovina că în perioada Sărbătorilor de Iarnă instituţia a primit o singură reclamaţie venită din partea unor turişti nemulţumiţi de condiţiile de cazare şi de serviciile de alimentaţie publică oferite de o unitate de turism din zona Vatra Dornei.

Ea a explicat că reclamaţia a fost verificată de inspectori ai Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava şi în timpul controlului au constatat că unitatea de turism respectivă, care fusese sancţionată cu amendă de 5000 de lei în luna august pentru neasigurarea supravegherii stării de sănătate a angajaţilor prin efectuarea analizelor medicale periodice, nu a respectat recomandările inspectorilor sanitari făcute la data respectivă.

“Au fost consemnate măsuri şi recomandări cu termen imediat de aplicare”, a spus Grădinariu adăugând că în timpul verificărilor s-a constatat că în unitatea de turism nu fuseseră efectuate operaţiuni de curăţenie şi dezinfecţie, produsele biocide nu erau utilizate corespunzător, iar precolectarea şi evacuarea deşeurilor solide din spaţiile destinate cazării, precum şi prelucrarea, depozitarea, păstrarea şi desfacerea alimentelor erau necorespunzătoare.

Ea a precizat că unitatea de turism şi alimentaţie publică a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10 000 de lei pentru neremedierea deficienţelor constatate la controlul anterior.

“La începutul anului, s-a emis decizia de suspendare a activităţii unităţii de turism cu alimentaţie publică, în urma constatării că din nou nu au fost respectate măsurile şi recomandările făcute de DSP Suceava”, a mai spus Grădinariu.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de