Alte 21 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în judeţul Suceava în ultimele cinci zile, cele mai multe din țară


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 13-17 ianuarie 2020 au fost raportate încă 92 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 11 judeţe, Suceava situându-se pe primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată menţionează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 21 s-au înregistrat în judeţul Suceava, câte 15 cazuri în judeţele Sălaj şi Timiş, 13 cazuri de rujeolă în judeţul Satu Mare, 9 în judeţul Neamţ, 7 în judeţul Caraş Severin, 5 în judeţul Iaşi, câte 2 cazuri în judeţele Arad, Braşov şi Maramureş, iar un caz în judeţul Dâmboviţa.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada 23 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020 în judeţul Suceava au fost raportate 16 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de