Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, susține construcția unui spital nou la Vatra Dornei: Spitalul de la Vatra Dornei trebuie abordat ca urgență pentru că e riscant să trimiți un pacient 110 kilometri până la Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Vatra Dornei, într-o conferință de presă, că este nevoie ca în această stațiune să fie construit un nou spital care să răspundă nevoilor acestei zone de munte, arătând că este riscant să trimiți 110 kilometri un pacient până la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

El a explicat că acest nou spital ar trebui să aibă între 11 și 15 secții și că acum spitalul are șase secții de specialitate.

„Nu au secție de urologie, de bolnavi cronici, de recuperări. E stațiune turistică, iar Bazinul Dornelor înseamnă circa 50.000 de locuitori care au nevoie de acest spital”, a spus Flutur.

El a arătat că în acest sens va face demersuri la Compania Națională de Investiții pentru a se identifica fonduri pentru acest spital.

Președintele Flutur a arătat că acum, la Spitalul Vatra Dornei sunt în precontractare și contractare proiecte pentru Maternitate și Ambulatoriu.

„Nu sunt povești electorale”

El a mai spus că demersuri pentru Spitalul Vatra Dornei au mai fost, dar consideră că trebuie pus umărul și de autoritatea locală.

„Eu, la Spitalul Județean, am făcut împreună cu echipa de acolo și se vede ce s-a făcut. Socotesc că la capătul județului, cel mai îndepărtat oraș, Vatra Dornei, trebuie abordat ca urgență pentru că e cam riscant pentru un bolnav să-l duci 110 kilometri până la Suceava”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că este nevoie de un spital nou și că este depusă documentația, dar că după părerea lui ar trebui să fie „mai curajos” acest proiect al spitalului.

El crede că proiectul trebuie să prevadă un spital mai mare care să aibă inclusiv apartamente pentru tinerii medici.

„Viața îți arată că trebuie să investești în aceste direcții. Dacă nu plângi și nu ceri Guvernului și Uniunii Europene, nu-și face nimeni milă să-ți dea”, a spus Flutur.

La rândul său, primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat că în parteneriat cu CJ Suceava, cu Guvernul și Parlamentul se vor face investițiile necesare în municipiu.


Intră acum și în grupul de