Gheorghe Flutur vrea ca Aerodromul Floreni să fie modernizat pentru a putea primi avioane de mici dimensiuni: E important pentru dezvoltarea turismului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, sâmbătă, în conferință de presă la Vatra Dornei, că un proiect al zonei Dornelor pe care îl promovează și îl susține este cel de modernizare a Aerodromului Floreni.

El a spus că Aerodromul Floreni se întinde pe  10 hectare de teren ale Primăriei Dorna Candrenilor și are o pistă betonată de 550 de metri lungime.

„Am avut discuții, de dimineața, cu primarul de Dorna Candrenilor și cu cel de Vatra Dornei să găsim posibilitatea să se mai achiziționeze teren pentru a se prelungi la 850 de metri pista pentru a putea decola și ateriza avioane de dimensiuni mici”  a spus Flutur.

El a arătat că modernizarea Aerodromului Floreni  înseamnă în perspectivă și turism.

„Aici căutăm fonduri, fie pe programele de transport fie prin Compania Națională de Investiții, pentru modernizarea aerodromului Floreni. Sunt vitale aceste investiții în infrastructură pentru dezvoltarea zonei Dornelor și în special dezvoltarea turistică”, a declarat președintele Flutur.


Intră acum și în grupul de