Gheorghe Flutur anunță de la Vatra Dornei că sunt analizate rutele șoselelor ocolitoare de pe traseul Autostrăzii Nordului: Legătura între Suceava și Ardeal pe Autostrada Nordului trebuie pregătită


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, sâmbătă, la pas, variantele de rute ocolitoare ale municipiului Vatra Dornei după ce în urmă cu două zile a făcut același lucru și la Gura Humorului în vederea pregătirii pentru realizarea centurilor ocolitoare la profil de autostradă ca parte a proiectului Autostrada Nordului.

Flutur a spus într-o conferință de presă că alături de specialiști din Primăria Vatra Dornei vizionează rutele avute în vedere, arătând că proiectul existent a fost elaborat în anul 2011 și că sunt necesare două tuneluri, dar că este în discuție și o rută care nu trece prin tunel.

„Discuțiile mele cu ministrul Transporturilor și cu premierul Ludovic Orban sunt legate de realizarea de șosele ocolitoare, posibil gestionate de primării sau Consilii județene și vreau să avem și noi astfel de proiecte”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că a parcurs zilele trecute un traseu de șosea de centură la Gura Humorului ca să vadă ce greutăți ar fi și că acum face același lucru la Vatra Dornei.

„Legătura între Suceava și Ardeal pe Autostrada Nordului trebuie pregătită și asta vrea Ministerul Transporturilor, cu centuri ocolitoare. De aceea îmi doresc foarte mult să văd costurile, zonele de risc, probleme legate de proprietăți și expropieri”, a spus președintele Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că acum se fac analize de costuri, iar CNAIR își trimite în următoarele zile în teren experții, dar că el vrea să aibă datele din teren ca la sosirea experților „să avem lecția învățată”.


Intră acum și în grupul de