Municipalitatea suceveană continuă programul de modernizare a colectării selective a deșeurilor prin instalarea punctelor de colectare îngropate. Lucian Harșovschi: La sfârșitul primăverii toate cele 200 de puncte de colectare vor fi funcționale


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava continuă programul de modernizare a colectării selective a deșeurilor cu instalarea punctelor de colectare îngropate.

Potrivit contractului, în municipiu vor fi realizate 100 de platforme de colectare semi-îngropate, care au fost deja instalate și 100 de platforme de colectare îngropate, parte a programului aflat în implementare.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a spus, luni, că pentru că municipalitate dorește ca toți sucevenii să beneficieze de noul sistem de colectare selectivă, se continuă instalarea punctelor de colectare îngropate.

El a arătat că săptămâna trecută au fost finalizate încă nouă amplasamente de tip simplu și dublu, iar alte șapte puncte sunt în lucru săptămâna aceasta.

„Este important ca oamenii să înțeleagă că noul sistem de depozitare al deșeurilor trebuie respectat. Aceste puncte nu sunt instalate doar de dragul de a fi, ci fiecare cetățean trebuie să învețe să colecteze selectiv”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a subliniat că este un efort comun, dar că are încredere că împreună se va reuși să fie adusă o schimbare în bine atât pentru mediu, cât și pentru generațiile viitoare.

Viceprimarul a estimat că la sfârșitul acestei primăveri toate cele 200 de puncte de colectare selectivă, atât cele îngropate cât și cele semi-îngropate vor fi finalizate, fiind devansat termenul din contract care este 26 noiembrie 2020.


Intră acum și în grupul de