Sociologul Adrian Botezatu: Politicienii au abandonat reprezentarea corectă a Moldovei, iar Ștefan Mandachi, prin inițiativa sa privind autostrăzile, a atras atenția despre această mare durere a regiunii Moldovei.


Intră acum și în grupul de

Sociologul Adrian Botezatu a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că de 30 de ani politicienii din zonă au abandonat reprezentarea corectă a acestei zone.

„Nu s-au bătut, chiar în sensul să se lege cu lanțuri de poarta Guvernului, că trebuie investiții semnificative în infrastructura regiunii Moldova. Având în vedere că structura politică a abandonat acest scop, această misiune politică de bună reprezentare a zonei, din zona civică au apărut voci care au preluat acest mesaj și se pare, cu un oarecare succes”, a spus Botezatu.

El a menționat că se referă la suceveanul Ștefan Mandachi care, prin inițiativa pe care a lansat-o de ceva vreme a atras atenția într-un mod foarte inedit despre această mare durere a regiunii Moldovei, lipsa de infrastructură.

„Îl felicit pentru această inițiativă și încurajez pe toți sucevenii să participe astăzi la evenimentul pe care Ștefan Mandachi îl organizează”, a spus Botezatu.

El a adăugat că după ce la nivelul Guvernului României a fost o tăcere, sau „o mermeleală” pe subiectul autostrăzii pe Moldova, în urma scrisorii foarte ferme transmisă de Ștefan Mandachi l-a auzit pe premierul Ludovic Orban că dădea asigurări că acest proiect nu va fi abandonat.

Sociologul Adrian Botezatu explica evolutiile de pe scena politica suceveana

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 23. Januar 2020

Botezatu s-a arătat sceptic în ceea ce privește realizarea proiectelor de autostrăzi mai ales că cei care trebuie să se ocupe sunt aceeași de 20 de ani care nu au făcut nimic în acest sens.

„În cadrul Companiei de Autostrăzi există o organigramă concretă și dacă am merge la acea companie și am întreba care sunt persoanele concrete care se ocupă de autostrăzi  am afla că sunt maxim zece. Dacă acest proiect al autostrăzilor și al infrastructurii ar fi cu adevărat o prioritate, mai ales că s-a ajuns și în CSAT, cu lege, cu siguranță națională- care sunt vorbe pe hârtie neînsoțite în plan practic de o acțiune concretă- un guvern ar fi angajat nu încă zece, încă două sute, încă o mie de persoane, cât era necesar”, a spus Botezatu.

El a prezentat un exemplu din aceste zile din China unde guvernul chinez a luat decizia, în condițiile epidemiei de coronavirus, să construiască un spital pentru o mie de persoane în șase zile.

„Asta înseamnă că vor aduce atâția muncitori și atâtea utilaje încât acest proiect se va realiza în șase zile”, a spus Botezatu.

El crede că Guvernul României până nu va supralicita în acest domeniu foarte sensibil pentru marea majoritate a cetățenilor acestei țări de a aloca resurse umane și materiale către aceste zone de absolut interes lucrurile nu se vor mișca.

În ceea ce privește lipsa infrastructurii în țară el a prezentat explicația unui economist care a spus că la Compania Națională de Drumuri se alocau bani, dar că aceștia nu erau cheluiți, și erau apoi redirecționați pe proiecte locale unde erau executate de firme căpușă ca Teldrum unde se sifonau banii, iar această șmecherie a mers an de an.


Intră acum și în grupul de