Cod galben de vânt și ninsoare în zona de munte a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben privind intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare pentru partea de Vest a județului Suceava.

Potrivit ANM avertizarea este valabilă începând cu 28 ianuarie, ora 20:00 până în 29 ianuarie, ora 18:00.

Astfel, în intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15-20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h.


Intră acum și în grupul de