Primarul Ion Lungu spune că nu este de acord cu sistemul de parcări supraterane pe structură metalică: Puteam să-l pun de zece ani, dar nu este unul care să funcționeze în Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că nu este de acord cu realizarea de parcări supraetajate pe structură metalică și că el consideră că e mai bun sistemul clasic și a anunțat că pentru parcarea supraetajată de lângă Primărie va fi alocată în bugetul local din acest an suma de 4 milioane de lei.

„Lucrăm la documentația pe linie urbanistică și va trebui actualizat Planul Urbanistic Zonal.Mergem înainte cu această parcare supraterană”, a spus primarul.

El a subliniat că nu este  de acord cu acel sistem de parcare pe structură metalică.

„Puteam să-l pun de zece ani în Suceava. Acel sistem pe bază de lift, automatizat nu este unul care să funcționeze în Suceava. Mai mult decât atât trebuie să lași cheia de la mașină la paznicul parcării. Oricând poate să fie o pană de curent electric, oricând se poate defecta sistemul elctronic. Nu o văd fiabilă și nici nu poate fi de capacitate mare”, a spus Ion Lungu.

El crede că în Suceava trebuiesc realizate parcări supraterane clasice.

„Rămân la ideea să facem parcări clasice, așa cum sunt în toată lumea modernă, în care să nu mai depindă de nimeni, de un operator care să stea lângă tine să te ajute să-ți urci sau să-ți cobori mașina. Mergem înainte cu parcarea supraterană. Eu sper ca până la sfârșitul anului să putem demara acest proiect important aici, lângă Primărie”, a conchis Ion Lungu.

Ion Lungu – conferința de presa la Primaria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 28. Januar 2020

Intră acum și în grupul de