Fost secretar de stat în Secretariatului General al Guvernului: Numirile de subprefecți de Suceava nu îndeplinesc condițiile stabilite de Codul Administrativ. Încă o dovadă a faptului că pentru PNL legea nu contează


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintilei, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că numirile de subprefecți de la Suceava făcute de Guvern nu respectă condițiile stabilite prin Codul Administrativ.

Oana Pintilei a vorbit despre numirile Laurei Morar și Daniel Prorociuc în funcțiile de subprefect de Suceava.

„Nu știu dacă au cursuri de înalți funcționari publici care este o condiție prevăzută în Codul Administrativ”, a spus Pintilei.

Ea a precizat că în Codul Administrativ sunt prevăzute anumite criterii ce trebuiesc îndeplinite cumulativ pentru persoane care sunt detașate în funcții de înalți funcționari publici cum e cea de subprefect.

Pintilei a explicat că respectiva persoană, între altele, trebuie să fie funcționar public cu vechime de șapte ani și să fi absolvit cursurile de înalți funcționari publici la Institutul Național de Administrație.

Ea a menționat că înainte de intrarea în vigoare a Codului Administrativ era necesar ca persoana respectivă să fie funcționar public și să se înscrie la cursurile de funcționari publici de la INA, dar că noile prevederi legale impun absolvirea cursurilor INA.

Este încă o dovadă a faptului că pentru PNL legea nu contează, ca și cu legea alocațiilor, sau cu alte reglementări”, a spus Pintilei.

Oana Pintilei, presedintele organizatiei judetene de femei PSD Suceava – live la Subiectul Zilei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 29. Januar 2020

Ea a arătat că pentru aceste numiri se prezintă o propunere a Ministerului Afacerilor Interne, care atunci când face această propunere trebuie să motiveze, iar în această motivare ar trebui să fie îndeplinite aceste criterii.

Pintilei a arătat că MAI ar trebui să explice de ce a făcut aceste propuneri și care sunt documentele care au stat la baza numirii celor doi în funcția de subprefect.

Laura Morar și Daniel Prorociuc au fost numiți, marți, de Guvern în funcția de subprefect de Suceava.

Ambii sunt angajați ai Primăriei Suceava, Prorociuc fiind angajat în Direcția Economică în urmă cu câteva zile după cum a declarat primarul Ion Lungu care a menționat că Prorociuc și-ar dori o carieră în administrație.

Potrivit Codului Administrativ pentru a ocupa o funcție publică corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, persoana trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții între care să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice, să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, organizate de Institutul Național de Administrație ori să fi exercitat un mandat complet de parlamentar și să aibă cel puțin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.


Intră acum și în grupul de