Modernizarea și amenajarea Aerodromului Floreni pentru aterizarea avioanelor de mici dimensiuni, rețea de apă și canal în zona Aeroportului Suceava și drum turistic Putna-Moldovița, între obiectivele pe care Gheorghe Flutur le vrea finanțate cu sprijin guvernamental


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Dezvoltării și Companiei Naționale de Investiții să asigure finanțare pentru mai multe obiective de investiții din județul Suceava.

Astfel, el a spus că a discutat despre modernizarea drumului Putna-Moldovița de 31 de kilometri.

Acesta este un drum forestier pe care CJ Suceava își propune să-l preia de la Direcția Silvică pentru a fi asfaltat

„Este un traseu foarte pitoresc și dorim să legăm cele două mănăstiri”, a spus Flutur care a menționat că își propune să obțină fonduri de la Compania Națională de Investiții pentru a scurta drumul de la Moldovița la Putna prin pădure.

„Noi acum avem acolo niște investiții în poduri, iar valoarea investiției e destul de mare pe 30 de kilometri”, a spus Flutur.

Totodată, el a spus că a solicitat fonduri pentru aducțiunea de apă-canal pentru Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava și spre Parcul Industrial Bucovina

Gheorghe Flutur – conferința de presa la Consiliul Județean Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 31. Januar 2020

„Acolo apa este din puțuri proprii și dacă ne gândim la dezvoltarea zonei avem nevoie urgent să ne racordăm la rețeaua județeană de apă și canalizare”, a explicat Flutur.

El a arătat că Primăria Salcea va fi beneficiarul pentru că Salcea este proprietarul terenului.

Președintele Flutur a mai declarat că a propus Aerodromul de la Floreni pentru modernizare și lungirea pistei ca să se poată ca și în Bazinul Dornelor să aterizeze avioane de mici dimensiuni.

„Acolo e o pistă de circa 600 de metri proprietatea Primăriei și mai pot achiziționa o suprafață de teren pentru a prelungi pista la 850 de metri ca să ne gândim pe viitor la avioane de mici dimensiuni în zona de munte”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de