Primarul Ion Lungu anunță că municipalitatea va încheia un memorandum cu Administrația Apelor Bacău în vederea consolidării malurilor pe porțiunea viitoarei Zonei de Agrement


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei s-a întâlnit, în cursul zilei de luni, la sediul primăriei municipiului Suceava, cu șefii „Apelor Române” Bacău, respectiv dir. general Răzvan Găina, dir. tehnic Irina Lucavețchi, dar și cu dir. Direcția apei Suceava Daniel Drăgoi.

În cadrul întâlnirii s-a discutat pe tema consolidării malurilor pe porțiunea Zonei de Agrement care se construiește cu fonduri europene pe malul râului Suceava.

Primarul adaugă faptul că soluția identificată este încheierea un memorandum între municipalitate și Administrația  Apelor Bacău, vizat de Ministerul Mediului, așa cum s-a procedat la Oradea.

În ceea ce privește surse de finanțare, acestea pot fi cele de la municipalitate și din alte surse atrase cum ar fi Compania Națională de Investiții etc.

„Ne dorim până la finalitatea lucrărilor la Zona de Agrement  să finalizăm și consolidarea malurilor,” a declarat primarul.

În acest context, reamintim că tot luni, la sediul Consiliului Județean Suceava, a avut loc o consultare publică cu participarea reprezentanților Administrației Naționale ”Apele Române” pentru un proiect de îndiguire propus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, pe Axa Prioritară 5 – Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, Domeniul major de intervenție 1 – Protecția împotriva inundațiilor.

Referitor la acest proiect, Președintele CJ Gheorghe Flutur a declarat faptul că „este un proiect în valoare de circa 40 milioane euro pentru care sunt bani europeni. Proiectul are în vedere îndiguirea zonelor de risc de pe râul Suceava și afluenții săi, de la granița cu Ucraina până în comuna Satu Mare”, a spus acesta.

El a menționat că în acest an vor fi finalizate proiectele, urmând ca în 2021 să se treacă la licitație pentru executarea lucrărilor.


Intră acum și în grupul de