Valul de căldură prognozat pentru zilele viitoare va afecta şi judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Meteorologii au emis cod galben de caniculă de joi, ora 14.00, până sâmbătă, ora 18.00. Atenţionarea afectează aproape toate regiunile ţării. Temperaturile vor depăşi 38 de grade în Câmpia Română. Deşi nouă judeţe din centrul şi nordul ţării vor scăpa de caniculă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava spune că valurile de căldură vor ajunge şi în judeţul nostru.

În intervalul menţionat vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor creşte de la o zi la alta, astfel încât vineri, 24 iulie şi sâmbătă, 25 iulie vor depăşi 38 de grade în Câmpia Română, anunţă Administraţia Naţională de Meterologie.
În vederea prevenirii problemelor de sănătate, în timpul perioadelor cu temperaturi crescute, medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11.00 – 18.00. În încăperi, aparatul de aer condiţionat va fi reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, iar ventilatoarele nu vor fi folosite dacă temperatura aerului depăşeşte 32 grade Celsius.

În cazul în care nu există aer condiţionat în locuinţă sau la locul de muncă, se recomandă ca două-trei ore zilnic să fie petrecute în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (cinematografe, spaţii publice, magazine). Se vor purta pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi se vor consuma zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.


Intră acum și în grupul de