Gheorghe Flutur anunță discuții la CJ Suceava cu Transgaz și cu primăriile interesate să introducă gazul metan în locuințe după ce Guvernul a aprobat introducera de gaz metan pentru gospodării, pe bani europeni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că pentru a veni în sprijinul populației,  Guvernul Ludovic Orban a adoptat, marți, o Ordonanță de Urgență pentru instituirea Programului Național de Introducere a Gazelor Naturale în locuințe.

„Deși România este o țară cu un potențial de resurse de gaze naturale destul de mare, locul trei în UE, totuși doar 36% din locuințe sunt racordate la încălzirea pe bază de gaze naturale”, a spus Flutur.

El a menționat că Programul Național aprobat are o valoare de 500 de milioane de euro şi vizează, într-o primă etapă, ‪200.000 de gospodării din România care se încălzesc cu combustibil solid, pe lemne.

„Pentru noi urmează ca în perioada următoare să avem întâlniri la Consiliul Judeţean cu cei de la Transgaz și cu primăriile interesate să introducă gazul metan în locuințele din localitate”.

El a subliniat că încă o dată guvernul PNL a dovedit că se ține de cuvânt.


Intră acum și în grupul de