ISU Suceava precizează că pacienta cu suspiciune de coronavirus nu a avut de suferit după ce un paramedic SMURD a alunecat pe platforma autospecialei când se efectuau procedurile de transfer spre Iași: Izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD  din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:

În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute.  Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. 

Mai mult, colegul nostru a depus tot  efortul,  pentru a-i asigura protecția.

Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată  cum izoleta nu a atins pământul,  ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție.

La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate.


Intră acum și în grupul de