Cadastru Suceava: În 2019, peste 31.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit proprietarilor de terenuri agricole din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava informează, printr-un comunicat de presă emis astăzi, despre faptul că anul trecut peste 31 de mii de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din județul Suceava, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Suceava.

Astfel, purtătorul de cuvânt al OCPI Suceava, șeful Biroului Înregistrare Sistematică OCPI Suceava Tărăboanţă Gheorghe arată că în prezent, prin PNCCF, în județul Suceava au fost înscrise, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară 68.417 de imobile, din 55 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Numai în cursul anului trecut, prin același program, au fost eliberate 31.226 de acte de proprietate, cu 16.907 mai multe față de anul 2018, când au fost înregistrate 14.319 de cărți funciare.

Totodată, sunt în derulare, în diverse etape, lucrări de înregistrare sistematică pentru un număr estimat de peste 150.000 de imobile, din 89 de UAT- uri din judeţ. Iar pentru alte 56 de UAT – uri, este în desfășurare, până la data de 14.02.2020, procesul de achiziţie publică pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. Pentru aceste lucrări, ANCPI a alocat, în 2019, suma de 7.610.000 de lei, mai menționează acesta.

Potrivit sursei citate, în anul 2020, ANCPI urmează să finalizeze procedurile de licitaţie pentru servicii de înregistrare sistematică a imobilelor din cele 22 de UAT-uri din județul Suceava, incluse pe lista celor 660 de comune care vor fi cadastrate integral cu fonduri europene, prin Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.


Intră acum și în grupul de