Minor de 17 ani, prins la graniţă cu ţigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au pus mâna pe un adolescent de 17 ani, din localitatea Straja, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a face contrabandă cu ţigări. Potrivit ofiţerului Relaţii Publice din cadrul IJPF Suceava, subcomisar de poliţie Ilie Poroch- Seriţan, duminică, în urma executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei Poliţiei de Frontieră Vicov, au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România având asupra lor bagaje voluminoase.

Cei doi nu s-au supus somaţiilor verbale încercând să fugă, însă poliţiştii de frontieră au reuşit să-l prindă în apropierea frontierei de stat, pe P. Marius, în vârstă de 17 ani, domiciliat în localitatea Straja.

„S-a luat măsura închiderii direcţiilor probabile în vederea descoperirii şi reţinerii celei de-a doua persoane, iar în urma cercetării terenului, s-au descoperit două colete de culoare neagră ce conţineau 3.509 pachete marca „Ronson” de provenienţă ucraineană, în valoare de 14.750 lei” precizează subcomisarul Poroch cu menţiunea că ţigările, a căror destinaţie era „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Suceava, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

Lui P Marius i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T Suceava în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de