Pod nou peste Şomuzul Mare, între Fălticeni şi Ţarna Mare


Intră acum și în grupul de

Locuitorii din localitatea suceveană Ţarna Mare vor putea ajunge în siguranţă în municipiul Fălticeni după ce au un nou pod ce face legătura între cele două localităţi. Luni, a fost semnat procesul verbal de recepţie a lucrărilor la obiectivul de investiţii „Construire pod peste râul Şomuzul Mare”, în suburbia Ţarna Mare.

Proiectul a fost finanţat cu suma de 61699,75 lei, prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii din Spaţiul Rural, al Guvernului României.

Recepţia a fost semnată între Primăria Municipiului Fălticeni în calitate de beneficiar şi executantul lucrării, firma SC TEHNOCON SA Fălticeni.

Potrivit Primăriei Fălticeni, construcţia recepţionată la începutul acestei săptămâni le asigură locuitorilor suburbiei Ţarna Mare legătura cu oraşul, noua structură, oferind facilităţi pentru traficul pietonal şi hipo, dar şi un grad sporit de siguranţă pentru mijloacele auto cu o sarcină mai mare pe osie.

Fosta construcţie, subdimensionată pentru debitul râului şi nevoile reale ale cetăţenilor, a fost de multe ori inundată şi avariată în timpul inundaţiilor din zona Ţarna Mare, în perioada 2000 – 2007.


Intră acum și în grupul de