Amplu control la un bloc din cartierul Burdujeni unde locuiau în condiții improprii peste 50 de persoane. Polițiștii au dispus închiderea locației


Intră acum și în grupul de

Amplă acțiune de control a avut loc, joi dimineața, la blocul situat în mun. Suceava, str. Fagului, precum și în proximitatea acestuia,  pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru legalizarea persoanelor restante în privința cărților de identitate, precum și pentru identificarea și depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest imobil.

Acțiunea a fost organizată de Secția Urbană de Poliție Burdujeni, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, Poliția Locală Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost legitimate 52 de persoane și au fost identificate 25 de persoane străine de localitate. Acestea au fost amendate cu câteva 2000 lei.

De asemenea, au fost controlate 18 bagaje și patru alte obiective din zonă.

Sursa citată arată că polițiștii au dispus împreună cu lucrătorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică aplicarea unei sancțiuni contravenționale față de administratorul imobilului, în cuantum de 20.000 de lei și ca măsură complementară închiderea locației respective, având în vedere condițiile precare de igienă identificate, după ce locatarii vor fi evacuați, cât mai urgent posibil, de către proprietar.

Tot în cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 37 ani, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza sectorului 5-București, figurând ca persoană dispărută. S-a luat măsura internării acestuia în Secția de Psihiatrie Burdujeni pentru o perioadă de 24 de ore pentru ca familia să se prezinte pentru a-l prelua.

Totodată, persoanele identificate în apartamentele respective au fost instruite de către polițiștii de proximitate și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violență, precizează IPJ Suceava.

În acest context, IPJ Suceava formulează următoarele sfaturi:

Reacțiile persoanelor care acționează prin violență sunt imprevizibile. Sfatul Poliției este să nu va puneți în pericol integritatea corporală sau chiar viață în încercarea de a reține sau opri, prin forțe proprii, o astfel de persoană.

Fiți atent la derularea faptelor, ora desfășurării, semnalmentele răufăcătorilor și alertați Poliția cât mai repede posibil, prin folosirea Apelului Unic de Urgență 112.  Evitați drumurile întunecate și parcurile izolate, folosiți mai degrabă străzi și locuri iluminate, chiar dacă faceți un ocol.

Dacă sunteți atacat, abandonați-va valorile, nu va puneți niciodată viață în pericol.
– Nu afișați ostentativ obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane etc. ).
– Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipă, această reacție poate determina pe infractor să părăsească locul.
– Evitați urcarea în lift cu persoane necunoscute. Nu va lăsați păcăliți de îmbrăcămintea elegantă a acestuia!
– Evitați dialogul cu persoane în stare de ebrietate.
– Rețineți, dacă sunteți agresat, cât mai multe semnalmente ale agresorului
– Nu proferați injurii și nu încurajați violență.
– Nu va faceți singur dreptate, lovind adversarul. Acestea sunt gesturi care pot avea uneori consecințe grave.
– Evitați în orice situație să dați frâu sentimentelor de ura, gelozie, invidie, laudă și grandomanie.
– Evitați persoanele mai irascibile, puse pe harta. Evitați orice conflict cu acestea, nu le jigniți și nu le încurajați.
– Nu acceptați compania persoanelor necunoscute, mai ales de sex feminin, când sunteți sub influență băuturilor alcoolice. Ele pot fi autoare sau complice la tâlhării.
– Dacă sunteți în stare de ebrietate, rugați la bar să va comande un taxi. Nu acceptați să fiți conduși spre casă de persoane necunoscute.
– Nu acceptați niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ați cunoscut la un pahar de alcool.
– Nu va încredeți în persoanele care insistă și va mai oferă un pahar de alcool în plus. O astfel de persoană nu este întotdeauna bine intenționată.


Intră acum și în grupul de