Acasă Actualitate Material lemnos în valoare de peste un milion de lei a fost...

Material lemnos în valoare de peste un milion de lei a fost confiscat de polițiști în urma unui control la o firmă din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

O cantitate mare de material lemnos a fost confiscată de polițiștii suceveni în urma unui control la o societate  comercială din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, achiziția, transportul, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, controlul a fost efectuat, în perioada 11.02.-13.02.2020, de o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor  Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.



Astfel, s-a constatat faptul că, în perioada 01.09.2019-11.02.2020, agentul economic a livrat cantitatea totală de 1.656,08 m.c. cherestea de esență rășinoase din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale.

De asemenea, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, s-a constatat o diferență în minus în gestiunea de buștean, de 207,97 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, precum și alte încălcări ale legislației silvice.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenționale în valoare totală de 26.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 1.864,05 m.c. material lemnos respectiv cherestea și lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 1.226.492 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version