Încătuşat, după ce s-a izbit cu maşina într-un gard şi a vrut să plece cu plăcuţele de înmatriculare


Intră acum și în grupul de

Un câmpulungean beat la volan s-a izbit într-un gard, a luat plăcuţele de înmatriculare şi a vrut să fugă de la faţa locului, fiind însă prins de poliţişti şi încătuşat. Potrivit IPJ Suceava, luni, în jurul orei 04.20, un echipaj mixt din cadrul Formaţiunii Poliţiei Rutiere şi al Biroului de Ordine Publică Urbană din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizat de ofiţerul de serviciu prin apel 112, că pe strada Calea Transilvaniei, pe trotuarul din stânga în dreptul unui imobil se află un autoturism avariat.

Ajunşi la locul indicat, odată cu ambulanţa de la spitalul Câmpulung Moldovenesc, poliţiştii au identificat un autoturism ce a intrat cu partea stângă-faţă în gardul imobilului şi pe conducătorul auto al acestuia, N. IOAN, de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc care a demontat plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi încercând să fugă a fost oprit şi imobilizat cu cătuşe de agenţii de siguranţă publică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 04,54 şi conform testului rezultatul a fost de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde la ora 05,15 şi respectiv 06,15 i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică.

Conducătorul auto a declarat că a consumat „bere cu alcool” la Festivalul de Folclor până în jurul orei 03.30, iar în jurul orei 04,00 a condus autoturismul pe strada Calea Transilvaniei.

Permisul de conducere i-a fost reţinut şi i s-a eliberat dovadă înlocuitoare.
Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumul public a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală.


Intră acum și în grupul de