Primarul Ion Lungu anunță înființarea, la Suceava, a Orchestrei de Cameră „Simina Croitoru”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, duminică, după încheierea manifestărilor dedicate sărbătoririi a 632 de ani de la atestarea documentară a Sucevei că municipalitate va înființa o orchestră de cameră.

Lungu a arătat că manifestările dedicate sărbătoririi a 632 de ani de atestare documentară a orașului s-au încheiat sâmbătă seara cu un Concert Extraordinar de muzică simfonică susținut de pianistul Horia Mihail și talentații violoniști Gabriel și Simina Croitoru, acompaniați de Croitoru String Virtuosi Orchestra.

El a precizat că în acest context i-a propus doamnei Simina Croitoru să sprijine municipalitatea suceveană pentru înființarea unei orchestre de cameră la Suceava care să poarte numele „Orchestra de Cameră Simina Croitoru” a  municipiului Suceava.

Lungu a spus că Simina Croitoru și-a dat acordul pentru această inițiativă.

Simina Croitoru  este o violonistă de excepție care a obținut multe premii naționale și internaționale fiind laureată și a Festivalului de muzică simfonică „Lira de Aur” care se desfășoară de peste 30 de ani la Suceava și este finanțat de primărie.

Reamintim că în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 632 de ani de atestare documentară a Sucevei, mii de suceveni au participat, vineri seara, la un concert în aer liber susținut de Delia, Antonia și Alex Velea.

Spectacolul din centrul Sucevei care s-a încheiat cu un foc de artificii a fost oferit de Primăria  Suceava și Consiliul Local Suceava.


Intră acum și în grupul de