Municipiul Suceava va fi promovat ca destinație europeană de excelență de MEEMA în cadrul Târgului de Turism al României- ediția de primăvară

Cele nouă Destinații Europene de Excelență care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN vor fi prezente la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, în perioada 20-23 februarie 2020. Cu ocazia acestei manifestări expoziționale, la standul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) vor fi promovate principalele puncte de atracție turistică din fiecare destinație câștigătoare, anunță ministerul.

Sursa citată precizează că Destinațiile Europene de Excelență care au ocupat primul loc în cadrul celor nouă ediții ale concursurilor EDEN sunt: Depresiunea Horezu, Parcul Natural Apuseni, Stațiunea Geoagiu – Băi, Ținutul Buzăului, Municipiul Alba Iulia, Jurilovca, Mărginimea Sibiului, Municipiul Suceava și Tăuții Măgherăuș.

În cadrul Târgului de Turism al României va fi organizat și un seminar care  are scopul de a prezenta Proiectul EDEN și Destinațiile Europene de Excelență winner (locul I) desemnate până în prezent în țara noastră, ca parte integrantă a Proiectului Romania EDEN Destinations Promotion.

 Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni și este finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creări de rețele între participanții la proiect.

Țările participante organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinațiilor de excelență ale țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), conform procedurii agreate de Comisia Europeană. România a participat la toate edițiile, fiind desemnate în prezent 39 Destinații Europene de Excelență.