Acasă Actualitate Gospodărie de 1 miliard de lei vechi, înghiţită de flăcări

Gospodărie de 1 miliard de lei vechi, înghiţită de flăcări


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Bilca, în valoare de 1 miliard de lei vechi, a ars în totalitate, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Garda de intervenţie Vicovul de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bilca, Gălăneşti şi Vicovu de Jos au intervenit cu şase autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Costică C., din comuna Bilca.

Gospodăria era nelocuită şi se afla într-o zonă izolată, incendiul fiind observat şi anunţat cu întârziere, respectiv la ora 23:28.



La sosirea echipajelor ardeau casa de locuit, acoperişul bucătăriei şi depozitul de furaje, fără pericol de propagare a flăcărilor. Toate construcţiile erau din lemn tratat cu păcură şi acoperite cu şindrilă, focul înghiţind cu rapiditate gospodăria, iar întârzierea cu care a fost anunţat nu a lăsat nicio şansă pompierilor de a mai salva ceva.

Incendiul a fost lichidat la ora 01.20.

Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de circa 110 mp, acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de circa 60 mp, depozitul de furaje pe o suprafaţă de circa 100 mp şi aproximativ 5 mc cherestea, pagubele fiind estimate la 100.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a avut drept cauză flacără provenită de la un foc deschis în spaţii deschise.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version