Verificarea proiectului de management integrat al deşeurilor menajere costă 13 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 1,3 milioane de lei (13 miliarde de lei vechi) vor fi transferaţi din fondurile de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) rezervate co-finanţării proiectelor cu aport extern comunitar pentru verificarea proiectului de management integrat al deşeurilor menajere, a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în şedinţa extraordinară de joi. „Pentru ca proiectul să primească OK-ul trebuie făcută acea verificare din partea specialiştilor. Este necesar ca toate proiectele să parcurgă această etapă a verificării autorizate. Şi, atunci, contravaloarea se suportă din bugetul propriu la Consiliul Judeţean Suceava”, a explicat şeful deliberativului judeţean, care a arătat că deşi este vorba despre o sumă deloc de neglijat procedura este obligatorie şi impusă de organismele UE.

„Este regulă europeană, însă norocul nostru este că recuperăm banii”, a spus Flutur , menţionând că recuperarea se va face odată cu aprobarea proiectului şi deschiderea finanţării.

Amenajarea celor două depozite ecologice de deşeuri şi 5 staţii de transfer din judeţ se ridică la aproximativ 50 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de