Roata Panoramică de pe platoul Cetății de Scaun va costa 4,47 de milioane de lei, va avea o înălțime de 36 de metri, 26 de gondole închise din care una pentru VIP și una pentru persoane cu dizabilități


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să adopte în ședința de săptămâna viitoare indicatorii tehnico-economici pentru achiziția unei roți panoramice care va fi montată pe platoul Cetății de Scaun.

Potrivit inițiatorilor, primarul Ion Lungu și viceprimarul Marian Andronache, municipiul Suceava este reședința și totodată cel mai mare centru urban al județului, fiind considerat pol de dezvoltare urbană.

Cei doi arată că pentru valorificarea valențelor pe care le presupune această titulatură este necesară, printre altele, îmbogățirea serviciilor  și dotărilor municipiului, iar pentru că Suceava este un oraș cu rezonanță istorică și culturală se impune identificarea de oportunități care să conducă la atragerea de turiști și angrenarea locuitorilor orașului la activități recreative, care să conducă la satisfacerea dorințelor de relaxare.

În acest context se propune achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a unei Roți Panoramice de observație în zona Cetății de Scaun, în parcarea ce aparține primăriei.

Achiziția presupune o roată panoramică model parc, complet echipată, destinată plimbărilor individuale sau familiale, de 36 de metri înălțime, echipată cu 26 de gondole, cu capacitate de 6 persoane, din care o gondolă pentru persoane cu dizabilități neuromotorii și o gondolă VIP.

„Coroborat cu proiectele de amenajare spații de agrement din municipiul Suceava, inclusiv a ștrandului Ițcani, a Parcului Șipote și a zonei de agrement de pe malul râului Suceava achiziția Roții Panoramice contribuie alături de alte obiective la dezvoltarea ofertei de evenimente locale”, arată inițiatorii.

Costul Roții Panoramice este estimat la 4,47 de milioane de lei, iar durata de realizare a proiectului este de opt luni.

Pentru realizarea finală a obiectivului, după achiziționarea Roții Panoramice, în funcție de caracteristicile tehnice, se va realiza a doua etapă a investiției care va consta în amenajarea locului de amplasare, proiectarea și executarea platformei suport, a racordului la instalația electrică, a instalației de paratrăsnet, a iluminatului de protecție pe timp de noapte pentru siguranța traficului aerian, a instalațiilor anexe sanitare, a parcării adiacente obiectivului, a unei casierii, etc, se mai arată în documentația care însoțește proiectul.


Intră acum și în grupul de