Zece comune din județul Suceava vor fi cadastrate integral din fonduri europene nerambursabile


Intră acum și în grupul de

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava informează, printr-un comunicat de presă emis astăzi, că zece comune din județul Suceava vor fi cadastrate gratuit, din bani europeni.

Este vorba despre comunele Dorneşti, Drăgoieşti, Ilişeşti, Păltinoasa, Pătrăuţi, Satu Mare, Stroieşti, Stulpicani, Suceviţa și Vereşti.

Acestea vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile. Pentru aceste comune Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va lansa licitațiile în această primăvară.

Astfel, purtătorul de cuvânt al OCPI Suceava, șeful Biroului Înregistrare Sistematică OCPI Suceava Tărăboanţă Gheorghe susține că ANCPI va organiza două proceduri de atribuire pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 246 de unități administrativ – teritoriale (UAT) în luna aprilie, în care sunt incluse și cele 10 comune din județul Suceava.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

Potrivit sursei citate, ANCPI este beneficiar al Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Acest proiect are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro și vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproximativ 5,8 milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României, între care 22 de UAT-uri aparțin județului Suceava.


Intră acum și în grupul de