Automate cu dezinfectați și măști de protecție în Primăria Suceava. Primarul Ion Lungu anunță că sediile primăriei vor fi dezinfectate în week-end, dar și că renunță la deplasarea în China


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în Primărie au fost montate automate cu dezinfectanți pentru ca cetățenii care au treabă în instituție să se dezinfecteze și că sunt puse la dispoziție și măști de protecție, iar în week-end sediile primăriei vor fi dezinfectate.

Ion Lungu a făcut apel la calm după ce a constatat că există panică pe subiectul epidemiei cu coronavirus, arătând că au fost luate măsuri de prevenție.

Astfel  au fost achiziționate 2000 de măști de protecție, din care 1500 vor fi date școlilor și 500 la Primărie și că au fost comandate alte 1500 de măști de protecție.

Totodată, el a spus că în Primărie au fost deja montate dispersoare automate cu dezinfectant care să fie folosite de persoanele care vin în instituție.

Ion Lungu a mai anunțat că va fi alocată suma de 100.000 de lei din rezerva bugetară pentru eventuale cheltuieli ce vor fi necesare cu asigurarea hranei și apei persoanelor ce ar putea fi izolate la domiciliu, dar și pentru închirierea unor spații pentru carantină.

Ion Lungu- conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 25. Februar 2020

Primarul a explicat că DSP Suceava a pregătit spații pentru carantină, care sunt în afara orașului, dar că dacă va fi necesar vor fi suplimentate aceste spații.

Ion Lungu a mai anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni va fi efectuată dezinfecție generală în spațiile Primăriei Suceava, cât și în sediul din cartierul Burdujeni.

El a arătat că se caută soluții și pentru instalarea de automate de dezinfecție și în mijloacele de transport în comun din municipiu.

Totodată, deplasarea unei delegații din Suceava în China prevăzută pentru data de 16 martie a fost anulată.

Municipalitatea suceveană urma să semneze în China acordul de cooperare cu municipiul Yinchuan, conform invitației primite, acord care a fost semnat și la Suceava în decembrie 2019.


Intră acum și în grupul de