Zece milioane de lei pentru implementarea sistemului de „undă verde” în municipiul Suceava și semafoare la toate trecerile pentru pietoni de pe arterele principale. Lucian Harșovschi: Măsurile sunt pentru creșterea siguranței pietonilor, fluidizarea traficului și reducerea accidentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Toate trecerile de pietoni din municipiul Suceava, de pe arterele principale, vor fi semaforizate sau echipate cu surse de iluminat LED, a anunțat, joi, viceprimarul Sucevei după ce Consiliul Local Suceava a aprobat un proiect de finanțare a acestui sistem.

„Vom implementa și un sistem tip “undă verde”, ce va fi integrat printr-un sistem inteligent de management al traficului”, a spus Harșovschi.

El a menționat că sistemul va fi legat la un dispecerat, care va monitoriza și controla traficul rutier în vederea asigurării unui flux de vehicule constant și cu viteze de deplasare optime.

„Măsurile sunt luate pentru a crește siguranța pietonilor, pentru fluidizarea traficului și reducerea numărului de accidente rutiere”, a spus viceprimarul.

Acest subiect a fost dezbătut, joi,  în ședința de Consiliu Local Suceava  când s-a aprobat și bugetul investiției, valoarea totală a acesteia fiind de 10.648.629,42 lei, a precizat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de