Primarul Ion Lungu a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în legătură cu coronavirus: Municipalitatea a închiriat un spațiu pentru carantină și va tipări pliante de informare


Intră acum și în grupul de

Primarul Suceveni, Ion Lungu, a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Suceava, unde s-a discutat despre informarea corectă a cetățenilor și gestionarea situațiilor de urgență datorate apariției coronavirusului.

La ședință au fost prezenți reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean, Inspectoratului Școlar, ISU Suceava, Direcției de Ambulanța, Jandarmeriei, Medicinei Școlare, Agenției de Mediu. În total, fiind prezenți 36 de membri din cei 41 cât are în componența sa Comitetul local pentru situații de urgență.

Lungu anunță că a prezentat situația evoluției coronavirusului în municipiu. Potrivit lui, astăzi sunt 30 de persoane în autoizolare în municipiul Suceava, dar fără cazuri de coronavirus confirmate.

Primarul a precizat că municipiul Suceava a închiriat un spațiu pentru carantină în oraș. „Avem și un contract cadru cu o firmă de catering pentru livrare, dacă va fi cazul, de hrană și apă pentru persoanele autoizolate la domiciliu”, a declarat acesta.

La ședință s-au stabilit și măsuri de informare a populației. Astfel, municipalitatea va tipări și împărți 30.000 de pliante cu regulile de urmat în cazul răspândirii virusului, modul de folosire a măștilor de protecție și cum se poate transmite virusul. 

Lungu mai zice că s-a stabilit modalitatea de colaborare și informare între instituții, iar o atenție deosebită privind monitorizarea gripei de sezon și coronavirusului va avea loc în școli.

De asemenea, Ion Lungu a recomandat Instituțiilor publice, în primul rând, să facă dezinfecție totală periodic, să se doteze cu un număr de măști de protecție și cu lichide de dezinfecție.

„Am considerat că deocamdată nu se impun măsuri de limitare a desfășurării unor evenimente, în măsură în care ia amploare răspândirea virusului vom lua în discuție și  acest aspect,” a declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de