Gheorghe Flutur anunță că autoritățile județene sunt pregătite pentru a face față infecțiilor cu coronavirus. La Spitalul Județean Suceava sunt asigurate toate condițiile, iar la Aeroport urmează să ajungă și thermo-scannere


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava, „fără panică, dar cu responsabilitate” despre stadiul pregătirii privind noua situație apărută în România privind infecțiile cu coronavirus COVID 19.

„Adresez o rugăminte plenului Consiliului Județean de a face apel la calm și responsabilitate celor din teritoriu”, a spus Flutur.

El a arătat că reprezentanții CJ Suceava sunt prezenți în Comandamentul de Situații de Urgență de câte ori sunt chemați.

„Noi ne-am pregătit și cu spații și cu echipament și cu tot ce cere regulamentul”, a spus Flutur.

El a subliniat că toate instituțiile din subordine au primit instrucțiuni foarte clare cu ce au de făcut.

„Foarte important este să le respectăm și să le gestionăm fără atitudine alarmistă și cu foarte mare responsabilitate ca să limităm și, dacă se poate, să fim liberi pe harta României de oameni care să fie infectați cu acest nefericit virus”, a spus Flutur.

Directorul de îngrijri al SJU Suceava, Doina Chirap, a precizat că pentru persoanele suspecte de infecție cu coronavirus consultațiile se fac în ambulatoriul pentru copii al secției de boli infecțioase unde s-au amenajat circuitele funcționale, s-au pregătit două saloane cu patru paturi, cu săli de consultații, săli de tratament.

Ea a arătat că dacă lucrurile se dezvoltă se vor organiza și în pavilionele de dermato-venerice și geriatre.

„Am realizat stocurile necesare, comenzile necesare de echipamente și materiale de protecție, de igienă și curățenie”, a spus Chirap.

Președintele Gheorghe Flutur a subliniat că cel mai important este că s-au separat consultațiile de la UPU cu primiri directe la Secția de Boli Infecțiose.

El a menționat că s-a mărit numărul de medici și asistenți prezenți în UPU.

Totodată, Flutur a spus că în SJU Suceava există o circulație foarte bine controlată mai ales a vizitatorilor și a adăugat că Spitalul Județean are materialele necesare, dar cu toate acestea el verifică în fiecare dimineață să nu existe probleme.

În ceea ce privește Aeroportul Suceava, Flutur a spus că sunt luate măsuri și se colaborează cu toate organele în drept.

Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a spus că se respectă toate procedurile adoptate la nivel național în domeniul aeroporturilor.

El a spus că s-a solicitat Ministerului Transporturilor ca aeroportul sucevean să fie dotat cu thermo-scannere și că acestea ar urma să ajungă în termen de maxim o săptămână vor ajunge.

Seredenciuc a precizat că s-a redus mult frecevența curselor din Italia și și-a exprimat speranța că toate lucrurile vor decurge normal.

Vicepreședintele Gheorghe Niță a precizat că unitățile din subordine sunt pregătite și au fost verificate și că dețin soluții de săpun și dezinfectanți.

Gheorghe Flutur a menționat că una dintre recomandările venite de la structurile centrale este limitarea deplasărilor internaționale și acțiunile publice, pe cât posibil să fie evitate.

El a spus că, după caz, se vor analiza acțiunile unde este absolut necesară participarea autorităților județene.


Intră acum și în grupul de