Poliția Suceava: 37 de persoane înghesuite într-un microbuz cu 14 locuri. Șoferul a fost amendat cu 9000 de lei.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat în zilele de joi și vineri acțiuni în traficul rutier pe mai multe drumuri din județ fiind sprijiniți și de 18 polițiști rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție Bistrița Năsăud, Botoșani, Iași, Maramureș și Neamț. 

Pe parcursul celor două zile au participat la aceste acțiuni 197 de polițiști din care 110 rutieri și 87 de ordine publică și au fost aplicate 1.136 de sancțiuni în valoare de 603.777 lei din care cele mai multe, 422 pentru depășirea vitezei admise, alte 158 pentru lipsa centurii de siguranță, iar 22 pentru folosirea telefonului de șoferi.

În cadrul acțiunilor au fost reținute  67 de permise din care 34 pentru depășirea vitezei admise, 5 pentru depășiri efectuate în zone cu interdicție, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului,  16 pentru neacordarea de prioritate pentru pietoni și 9 pentru alte abateri și au fost retrase și 44 de certificare de înmatriculare.

Polițiștii au aplicat și amenzi în valoare de 9000 de lei, unul pentru transport de lemn rotund deși șoferul nu avea licență de transport, iar altul pentru că un șofer tranporta material lemnos și a utilizat alt card tahograf decât cel emis pe numele lui.

Un alt caz în care a aplicat amendă de 9000 de lei a fost pentru un șofer care a condus un microbuz, transportând 37 persoane într-un autovehicul cu o capacitate de 14+1 locuri.


Intră acum și în grupul de