Incendiu cu pagube de 7 miliarde de lei vechi, la un gater din Râşca


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 5 autospeciale au intervenit marţi, seară la stingerea unui incendiu izbucnit la un gater în apropiere de Fălticeni, pagubele fiind de aproximativ 7 miliarde de lei vechi.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 19:37, astfel că Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Râşca şi Bogdăneşti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la o societate cu profil de prelucare a lemnului, din localitatea Râşca.

Când maşinile pompierilor au ajuns la faţa locului ardea violent hala de producţie şi centrala termică.

Incendiul a fost lichidat, la miezul nopţii, mai precis la ora 00.45, dar au ars acoperişul halei de producţie pe o suprafaţă de 250 mp, cherestea prelucrată circa 30 mc şi centrala termică pe o suprafaţă de 25 mp. De asemenea s-au degradat maşini de prelucrare şi structura metalică a halei, pagubele fiind estimate de proprietar la 700.000 lei.

Primele cercetări arată că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric favorizat de cablu electric defect.

Pompierii au salvat cherestea şi produse finite, în valoare de aproximativ 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de