Președintele Gheorghe Flutur anunță un program județean de plantare de arbori cu prioritate pe terenuri degradate, dar și realizarea unor cordoane verzi în jurul localităților cu populație mare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după o întâlnire la care au participat angajați din cadrul Direcției tehnice  și din Compartimentul de mediu din cadrul Consiliului Județean Suceava precum și conducerile Gărzii Forestiere și Direcției Silvice Suceava că a fost stabilit un program de plantare care să înceapă de săptămâna viitoare, cu prioritate pe terenuri degradate, dar și în jurul localităților cu populație numeroasă, unde va începe realizarea unor cordoane verzi.

El a spus că primele discuții au fost cu primarii localităților  din jurul municipiului Suceava, respectiv Șcheia, Adâncata, Ipotești, Bosanci și Moara.

„Am solicitat să fie identificate locurile de plantare, Direcția Silvică să furnizeze puieții, iar noi să mobilizăm populația și ONG-uri în acțiunea de plantare. Analizăm posibilitatea acordării unor premii stimulative pentru entitățile care se vor evidenția în această activitate benefică pentru   județul Suceava”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de