Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi anunță construcția unei noi străzi în zona Școlii nr. 4 pentru fluidizarea traficului rutier. În zonă vor fi create și noi locuri de parcare

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, vineri, că pentru soluționarea problemei generate de blocajul rutier din zona Școlii Gimnaziale nr. 4 va fi construită o nouă stradă care să asigure fluidizarea traficului rutier.

Harșovschi a spus că vremea permite, astfel încât au fost începute lucrările de infrastructură.

El a explicat că pe strada Zorilor, în apropierea Școlii Gimnaziale Nr.4, zilnic, 48 de cadre didactice, dar și părinții a 727 de elevi întâmpină dificultăți în urma blocajelor create din cauza numărului mare de mașini care trec prin zona respectivă în fiecare dimineață.

„Ca soluție a acestei probleme, construim o nouă stradă de la zero. Este vorba de o străpungere din fața școlii, între blocurile E25 și E26, prin care legăm strada din fața instituției cu strada principală”, a precizat viceprimarul.

El a menționat că lungimea proiectată a străzii este de 60 metri fiind prevăzută cu parte carosabilă de 3,5 metri, respectiv cu o bandă de circulație, trotuar pe o parte a străzii cu o lățime de 1,5 metri, iar spațiu verde realizat din umpluturi de pământ vegetal va fi însămânțat cu iarbă.

„Mai mult decât atât, toată zona va fi reabilitată și vor fi create noi locuri de parcare”, a subliniat viceprimarul Lucian Harșovschi.